Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De beste rollen van Brad Pitt

Posted on

Brad Pitt is een acteur die al heel lang meeloopt in het wereldje van Hollywood. Zijn doorbraak was in de prachtige film Twelve monkeys uit 1995. Hij speelt hierin geen hoofdrol, maar een bijrol. Bruce Willis speelt de hoofdrol in die film. Brad pitt speelt echter een personage met een stoornis en dit weet hij zeer goed uit te voeren. Na deze film kreeg hij dan ook veel meer prachtige rollen aangeboden. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat hij de acteur is geworden die hij nu is. Een van de meest beroemde acteurs ter wereld. Bekijk bijvoorbeeld Brad Pitt’s imdb en dan zie je dat hij al veel heeft gepresteerd in zijn leven. Niet alleen acteert hij, maar hij doet ook regelmatig productiewerk en doet veel dingen achter de schermen. Een film Brad Pitt is altijd uniek en heeft altijd wel iets bijzonders. Maar wat zijn nu de beste Brad Pitt films? Dat is natuurlijk afhankelijk van je smaak.

Film Brad Pitt: verschillende genres

De kracht van een acteur als Brad Pitt is dat hij veel verschillende soorten genres kan spelen. Zo heeft hij bijvoorbeeld mooie rollen in historische drama’s. Een van die historische drama’s is de film Troy. Hier speelt hij het historische figuur Achilles. Een rol waar hij heel veel complimenten voor heeft gehad en verschillende prijzen gewonnen. Maar Brad Pitt speelt ook regelmatig in maatschappijkritische films. Denk daarbij aan de beroemde film Fight Club. Deze film deed het aanvankelijk niet zo goed, maar is later ontpopt tot een ware cultfilm. De film is gebaseerd op een boek en geregisseerd door de beroemde regisseur David Fincher. Ook bekend van de film Se7en waar Brad Pitt overigens ook de hoofdrol in speelt. De bovenstaande films behoren tot de beste Brad Pitt films, maar er is nog meer.

Brad pitt en Quentin Tarantino

In de meer recente periode heeft Brad Pitt meerdere malen de hoofdrol gespeeld in films van de beroemde regisseur Quentin Tarantino. Brad pitt en Quentin Tarantino zijn dan ook een goed team die goed kunnen samenwerken. Hun chemie komt bijvoorbeeld duidelijk naar voren in de verscheidene interviews die ze afnemen. Zo is Brad Pitt te zien in de film Inglourious Basterds over de Tweede Wereldoorlog. En onlangs nog de nieuwe Tarantino-film Once upon A time in Hollywood. In de toekomst is de kans groot dat de twee nog meer samenwerkingen aangaan.

brad pitt en quentin tarantino
1