Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De bestbetaalde sporters ter wereld

De bestbetaalde sporters van 2018

Dat je als topsporter aardig wat geld kunt verdienen zal voor veel mensen geen verassing zijn. Want naast dat de meeste sporters een dik salaris hebben, slepen ze vaak ook nog eens goed betaalde sponsordeals binnen. Maar wie waren in 2018 precies de best betaalde sporters ter wereld? En nog belangrijker; wat verdienden deze sporters precies? Wij vertellen je er meer over! 

beste betaalde voetballer ter wereld

De best betaalde sporters van 2018 

Het magazine Forbes stelt elk jaar een lijst op met daarin de honderd best betaalde sporters ter wereld. Wat meteen opvalt aan deze lijst is dat de gehele top honderd alleen maar uit mannen bestaat! Daarnaast blijkt met name voetballen een lucratieve business te zijn. In de top tien staan namelijk maar liefst drie voetballers. Zo verdiende Neymar $90 miljoen, Ronaldo $108 miljoen en Messi gaat er met maar liefst $111 miljoen vandoor met de titel van bestbetaalde voetballer. Messi staat daarmee dan ook op de nummer twee van de bestbetaalde sporters van 2018. Daarnaast hebben ook Conor McGregor, Roger Federer, James Le Bron, Stephen Curry, Matt Ryan en Matthew Stafford dit jaar de top tien van best betaalde sporters ter wereld gehaald. 

En de winnaar is… 

Als je denkt dat de $111 miljoen van Messi al ontzettend veel geld is, dan zul je al helemaal schrikken als je hoort wat de nummer één op deze lijst heeft verdiend! Floyd ‘Money’ Mayweather verdiende dit jaar namelijk maar liefst $285 miljoen! Floyd ‘Money’ Mayweather is hiermee dan ook alweer voor de vierde keer in zeven jaar de best betaalde atleet van de wereld, en je zult meteen snappen waar zijn bijnaam ‘Money’ vandaan komt. Het totale bedrag dat hij tijdens zijn sportcarrière binnenharkte wordt geschat op één miljard. Voor dat geld geloven wij dat we ook wel een boxcarrière willen overwegen én even de ring in tegen Conor McGregor willen stappen!

0