Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De 3 beste lampen voor tijdens het klussen

Posted on

Ga jij binnenkort verbouwen in huis en ben je van plan om ook in de avonden door te gaan? Of wil je na je werk nog wat klusjes kunnen uitvoeren? Goede verlichting is dan noodzakelijk om alles goed te blijven zien, ook als het buiten al donker is. Wil jij weten welke lampen je het beste kunt gebruiken? Lees dan verder!

(Accu) bouwlampen

Led bouwlampen zijn speciaal ontworpen om gebruikt te worden bij bouw- of kluswerkzaamheden. De lampen zijn draagbaar, hebben een stevige behuizing en een handig handvat, waarmee je ze gemakkelijk verplaatst en flexibel met je meeneemt tijdens het uitvoeren van diverse klusjes. Ze verspreiden een grote hoeveelheid licht met een wijde lichthoek, vaak in een koud witte kleurtemperatuur, en zorgen er zo voor dat je altijd alle werkzaamheden goed kunt blijven zien.

Nóg handiger zijn accu bouwlampen, die draadloos zijn en dus niet aangesloten hoeven te worden aan een stopcontact. Zo ben je met deze lampen nog flexibeler en kun je bijvoorbeeld ook blijven klussen als de hoofdstop eruit gehaald moet worden. Er zijn accu bouwlampen die wel acht uur meegaan, waardoor je hiermee de hele avond vooruit kunt.

Hoofdlampen

Als je werkzaamheden gaat uitvoeren waarbij je echt gerichte verlichting nodig hebt is een hoofdlamp ideaal. Dit is een lamp die geïntegreerd is in een band die je om je hoofd kan doen, waardoor je de verlichting hiermee letterlijk altijd met je meeneemt. Doordat je handen vrij blijven is dit ontzettend praktisch. Hiermee zorg je voor een gebundelde lichtstraal die precies op de plek schijnt waar dat nodig is.

Deze lampen kun je overigens ook voor andere activiteiten gebruiken. Neem bijvoorbeeld extra verlichting mee tijdens je hardlooprondje of gebruik het lampje om tijdens je volgende kampeervakantie in het donker een kampvuur aan te leggen. Doordat hoofdlampen vaak bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden komen ze in allerlei situaties en het gehele jaar door goed van pas.

Inspectielampen

Inspectielampen worden ook wel penlights genoemd, omdat ze de vorm hebben van een pen. Hier komt een gerichte lichtstraal uit. Zulke lampen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het inspecteren en onderzoeken van kleine donkere ruimtes. Doordat de lampjes zeer compact zijn kun je hiermee ieder hoekje en gaatje belichten en tijdens het klussen heel gemakkelijk iedere ruimte inspecteren.

Ben jij op zoek naar een goede led werklamp? Met een accu bouwlamp, hoofdlamp of inspectielamp kun je elk klusje klaren, hoe donker het in de ruimte ook is.

0