Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Chromecast versus Smart TV

Posted on

Iedereen wil tegenwoordig kunnen streamen. Het tv kijken van vroeger is niet meer en bestaat nu meer uit Netflix en Youtube dan normale zenders. Maar niet op elke tv kan je van deze apps gebruik maken. Dan heb je een smart tv nodig, of een Chromecast. Maar wat is eigenlijk het verschil? In dit artikel vergelijken we een Chromecast versus Smart TV. 

Chromecast

De Chromecast installeren is makkelijk. Het is een HDMI-stick die je in je tv kunt steken, waardoor de ingebouwde wifi-ontvanger verbinding kan maken met je telefoon of tablet. Via je mobiele apparaat kan je dan beeld en geluid doorsturen naar je televisie, waardoor je het makkelijk op het grote scherm kan bekijken.

Smart TV

Een smart tv kan uit zichzelf al met internet verbinden. Hierdoor heb je dus geen extra apparaatje nodig om dit voor je te doen. Op de tv zit een apart scherm waar je apps als Netflix en Youtube kunt openen. Het kan per merk verschillen tot welke apps je toegang hebt, maar de meest gebruikte kan je eigenlijk overal wel vinden. Een smart tv kopen doe je bij elke winkel die ook andere elektronica aanbiedt. 

Chromecast versus Smart TV

Dus wat is nou eigenlijk het verschil? Ten eerste moet je met een Chromecast vanaf je telefoon streamen, terwijl dit bij een smart tv gewoon op de televisie kan doen. Een Chromecast installeren is misschien net iets anders dan je gewend bent, maar gaat wel heel gemakkelijk. Een Chromecast kan je aansluiten op bijna alle televisies, waardoor een nieuwe smart tv kopen vaak duurder is. Maar een smart tv komt dan vaak ook met betere kwaliteit beeld en geluid. Kort gezegd is het grootste verschil dat de Chromecast een koppelapparaatje is, wat je televisie aan je telefoon koppelt. Deze bestuur je dus met je telefoon. Een smart tv staat los en kan je dus met alleen de afstandsbediening besturen. 

0