Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Bitcoin & Lamborghini; when lambo?

Posted on

Het is een compleet nieuwe groep miljonairs: de bitcoin miljonair. Met het investeren in cryptocurrencies kan je behoorlijk wat geld verdienen. Zeker vorig jaar, toen ging de bitcoin koers van duizend euro naar zestienduizend euro. Maar wanneer ben je nu een echte cryptomiljonair? Eigenlijk alleen als je een Lamborghini hebt.

Waarom een ‘Lambo’, en geen ander merk auto? Dat heeft te maken met de status die het merk auto heeft in de cryptowereld. Niemand weet waarom eigenlijk waarom het precies een Lamborghini moet zijn. Maar als je dan eenmaal een Lambo hebt, dan heb je het helemaal gemaakt.

When Lambo?

Ondertussen is het een bekend onderwerp in de bitcoin community: when Lambo? Daarmee wordt bedoeld: Wanneer zijn je bitcoins genoeg waard om een Lamborghini te kunnen kopen?

Gelukkig hoef je dat niet zelf uit te rekenen. Daar bestaat namelijk een speciale ‘When Lambo’ website voor die dat wel voor jou wil doen. Op deze website wordt berekend hoe lang het duurt voordat je jouw bitcoins kan omzetten in een kersverse Lambo. De gemiddelde koersbeweging van de afgelopen zeven dagen wordt in de berekening meegenomen.

Maar helaas, toch even een spoiler alert: de website geeft zelf aan een parodiewebsite te zijn. De berekening is dus puur fictief en je moet er geen waarde aan hechten. Je kan de makers daarom helaas niet aanklagen als de datum achteraf niet klopt. Toch wel een beetje jammer!

Bewijs je rijkdom met een Lambo

Je kan niet alleen Lambo’s gebruiken om te laten zien hoe rijk je bent geworden met bitcoin. Een huis kan ook een mooi statussymbool zijn. Zo wilde een Amerikaans stel in 2015 een heuse villa van maar liefst 3,2 miljoen dollar met bitcoin kopen. De makelaar vertrouwde het alleen niet, hij vond bitcoin maar dubieus.

Het stel besloot toen om met de bitcoins een Lambo te kopen. Het bewijs van aankoop stuurden zij door naar de makelaar. Deze was overtuigd, en de koop van de villa ging door.

Maar de grote vraag is natuurlijk: when Lambo? Kijken we naar de bitcoin koers, dan kan dat misschien nog wel een tijdje duren. De bitcoin koers is na december 2017 flink in waarde gedaald, en is nu weer wat stabieler geworden. Toch maar een Twingo kopen dan?

0