Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Bestelbus aanschaffen? Hier lees je over de vier hoofdmodellen van Fiat Professional

Posted on

Fiat Professional staat bekend om haar goede prijs kwaliteitverhouding. De modellen zien er ook nog eens degelijk uit met hun Italiaanse designs. Dit zijn al twee punten die je waarschijnlijk aanspreken als ondernemer. Om je te helpen met oriënteren voor een bedrijfswagen van Fiat, zetten we in dit artikel de belangrijkste specificaties van de vier hoofdmodellen van Fiat Professional op een rijtje van klein naar groot. 

Fiat Fiorino

Qua laadruimte is dit de kleinste bedrijfswagen van de vier met een laadruimte van maximaal 2,8 m3 en een laadvermogen van maximaal 660 kilogram. Dit is een handige bedrijfsauto voor als je geen enorm grote spullen verplaatst en vaak in een stad rijdt en parkeert. Zo kun je gemakkelijk door smalle straten rijden en op krappe parkeerplekken parkeren. De lengte van de laadruimte is 1520 millimeter en de laaddrempel is 527 millimeter hoog. Je hoeft dus niet hoog te tillen. Door zijn grootte is de Fiorino zuinig met een verbruik van 4,4 liter op 100 kilometer.

Fiat Doblò

Na de Fiorino komt de Doblò Cargo met een maximale laadruimte van 5,4 m3 en een laadlengte van maximaal 2,17 meter.  Ook dit is een zuinige optie. Hij verbruikt maximaal 7 liter op 100 kilometer. Volgens Fiat Professional ligt het laadvermogen tussen de 750 en 1005 kilogram. De Doblò is een geschikte bus voor bijvoorbeeld koeriers. 

Fiat Talento

Als je als koerier bijvoorbeeld echter grote spullen verplaatst, is de Fiat Talento mogelijk beter geschikt. De bestelbusversie heeft een laadlengte van 2537 tot 2937 millimeter en een inhoud van 5,2 tot 8,6 m3, afhankelijk van de uitvoering. Het maximale laadvermogen is 1266 kilogram, bijna twee keer zoveel als dat van de Fiorino. Met een doorlaadluik creëer je extra ruimte voor lange maar lage objecten, zoals planken. Dit is daarom onder andere een ideale bus voor een vloerenlegger.

Fiat Ducato

De grootste bedrijfswagen van Fiat is de Ducato met een maximale laadruimte van 17 m3 en een laadvermogen van 2,2 ton! De lengte van de laadruimte is 2670 tot 4070, afhankelijk van de uitvoering. Er zijn maar liefst 2.000 versies en ook een elektrische variant, de Fiat e-Ducato. 

De bestelwagens zijn beschikbaar in veel varianten, bijvoorbeeld met hoger dak of als Chassis. Autowinkel heeft een grote voorraad aan Fiat professional modellen. Op de website van AutoWinkel vind je meer informatie over de verschillende varianten en voorraad.

0