Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Best verkochte elektrische auto’s in Nederland

De opmars van de elektrische auto’s

De opmars van de elektrische auto in Nederland lijkt niet te stoppen. Begin dit jaar reden er zo’n 22.000 volledig elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Ten opzichte van een jaar eerder betekende dat een groei van bijna zestig procent. Die groei zal zich ook dit jaar verder doorzetten. Maar wat zijn dan de best verkochte elektrische auto’s in Nederland?

De Tesla S

Eerst maar eens over 2017. In de lijst van best verkochte elektrische auto’s in Nederland bekleedde de Tesla Model S de eerste plaats. De rest van het ‘podium’ werd ingenomen door de Renault Zoe en de Nissan Leaf. Model S van Tesla was (en is) niet voor niets zo populair. Zo ga je van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2,7 seconden en biedt de auto de revolutionaire autopilot functie. De elektrische auto is een baken van veiligheid en vanwege de autopilot-functie wordt ook zogenaamde verkeersstress voorkomen. De Tesla scoorde ook met de adaptieve koplampen en uiteraard met het indrukwekkende voorkomen. De prijs, zo’n 150,000 euro, zou je een nadeel kunnen noemen.

beste verkochte elektrische auto in nederland(1)

Volkswagen e-Golf

Wie de blik richt op dit jaar en de periode tussen januari en april onder de loep neemt, die constateert dat de Tesla van de eerste plaats verdreven is door de Volkswagen e-Golf. In de eerste vier maanden van dit jaar werden meer van dit type auto verkocht dan in de twaalf maanden van 2017. Volkswagen pakte de winst in januari van dit jaar, toen opvallend veel van dit type auto verkocht werden. In de ranglijst over de eerste vier maanden van dit jaar staat de Tesla op de tweede plaats en moet de Nissan Leaf het doen met ‘brons’. Ondertussen roert ook Hyundai zich op de markt met de Ionic. Dit merk staat op de vierde plaats van best verkochte elektrische auto’s in Nederland over de eerste maanden van dit jaar. De e-Golf, de trotse koploper, staat te boek als een zeer comfortabele en betaalbare personenauto.

Gezien het feit dat de verkoopcijfers van de Volkswagen de afgelopen maanden daalden, lijkt het merk niet in staat de koppositie ook te behouden. De Tesla blijft op de loer liggen en gezien het stijgende verkoopcijfer van de Nissan Leaf is ook dit een serieuze partij om Volkswagen van de troon te stoten.

0