Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Beschikken over deze kwaliteiten zal voor jou de omgang met geld en geldzaken zoals schulden vergemakkelijken

Posted on

1 op de 5 huishoudens leeft met schulden. Dat is niet zo gek want bijvoorbeeld het aflossen van een hypotheek gaat al om grote kosten. Een studieschuld of rekening courant is tegenwoordig ook niet zo gek, maar hoe ga je om met deze schulden? De een gaat beter om met schulden dan de ander, in dit artikel leggen we daar alles over uit. 

Zo heb je controle over je financiën

Omgaan met geld is soms lastig, de ene maand geef je weer meer uit dan de andere maand. Je moet je financiën wel goed in de gaten houden, en zeker als je al met schulden leeft. De volgende kwaliteiten komen bijvoorbeeld terug in de schuldhulpverlening cursus:

  1. Doelgericht zijn: Houd in gedachten wat er aan het einde van de maand overblijft op je rekening. Zo heb je overzicht en kun je dit iedere maand vergelijken. Maak bepaalde doelen wat je wilt overhouden en bekijk of deze doelen ook haalbaar zijn. 
  2. Discipline: Voorkom impulsaankopen en denk goed na welk geld je kan sparen wanneer je de aankoop niet doet. 
  3. Kijk op langer termijn: Spaar voor een doel en denk goed na wat je op langer termijn met het geld kan doen. Laat je niet op korte termijn bevredigen door wat te kopen, maar kijk naar het langere doel. 
  4. Trek je niet aan van wat andere vinden: Als je het geld niet hebt hoef je je ook niet zo voor te doen door dure spullen te kopen. 
  5. Overzicht: Houd je financiën goed bij zodat je weet waar je geld naartoe gaat. Zo kun je ook de afweging maken hoe je beter je geld kunt besteden. 

Zo kun je mensen helpen met schulden

Denk je over deze kwaliteiten te beschikken en vind je schulden een leuk onderwerp? Dan kun je hier ook je beroep van maken. Er zijn verschillende opleidingen op Mbo en Hbo-niveau zoals besluit begroting en verantwoording waardoor jij bijvoorbeeld kunt werken in de schuldhulpverlening. Wil je mensen met schulden begeleiden? Of heb je in je dagelijks werk vaak te maken met cliënten in financiële problemen? Dan is deze branche zeker de moeite waard om je meer in te verdiepen. Je leert niet alleen veel over de financiële situatie van mensen, maar wat je leert, kun je ook direct in je eigen situatie toepassen. Bekijk snel de mogelijkheden bij bijvoorbeeld de Bestuursacademie Nederland. 

0