Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

BBQ benodigdheden

Posted on

Bbq benodigdheden voor de stoere bbq man

Geef mannen een bbq tang in hun handen en ze zijn helemaal in hun element. En dat is niet zo gek. Veel vrouwen kunnen er enorm van genieten: een stoere man die lekker eten staat klaar te maken; in de buitenlucht nog wel! Maar naast die tang zijn er natuurlijk nog meer bbq benodigdheden nodig. Waar moet de man zoal aan denken? Ten eerste is het heel belangrijk dat hij beschikt over een goede en veilige barbecue. Er is keuze uit een elektrische of een op houtskool. Natuurlijk heeft dat laatste wel net een beetje extra meer charme. De man moet immers eerst met vuur in de weer. Dus naast materiële zaken zijn er ook elementen uit de natuur noodzakelijk voor een geslaagde barbecue. Laten we gewoon eens een opsomming maken, dat geeft wat meer duidelijkheid. Benodigdheden bbq: barbecue, houtskool, aanmaakblokjes, spiritus, tang, lucifers. Dat is al een eerste stap. Hiermee kan de man ervoor zorgen dat de bbq op temperatuur gemaakt kan worden en er daarna daadwerkelijk vlees opgelegd kan worden. Een goede tip is om wat folie op het rooster te leggen. Het vlees ligt dan mooi hygiënisch en plakt niet vast aan het rooster.
barbecue benodigdheden

Barbecue benodigdheden eten

Naast vlees is het natuurlijk ook mogelijk om vis op de barbecue te leggen. Doe dit liever niet door elkaar, dat om een goede smaak van beide te waarborgen. Uiteraard is het leuk als het geheel rondom de barbecue ook een beetje gezellig is. Zorg voor wat kleine tafeltjes hier en daar. Je kunt daar bijvoorbeeld bakjes met salades opzetten, stokbroden of lekker fris fruit. Maar ook voldoende stoelen is een echte aanrader. De meeste mensen vinden het prettig als zij tijdens het eten kunnen zitten. Natuurlijk is er een groep die het ook prima vindt om staand zijn vlees te eten. Voor hen zou je ook nog kunnen denken aan wat statafels. Misschien is het handig om ook hier een opsomming van te geven. Mannen houden immers van praktisch. Bbq benodigdheden eten: zorg altijd voor voldoende borden, bestek en bekers. Niets is vervelender dan gasten die zoeken naar een bord en uiteindelijk uit pure ellende hun vlees maar op een servetje gooien. Je wilt graag dat ze genieten van jouw barbecue, dus zorg dan ook dat dat kan. Daarnaast verzorg je natuurlijk ook een natje. Denk aan bier, maar ook wijn of fris mag je aan het assortiment toevoegen. Zijn er kleine kinderen aanwezig? Pakjes drinken is dan een echte aanrader. Geen geklieder en geen volle glazen die omvallen. Zoals je ziet zijn er nog heel wat benodigdheden barbecue. En dat is niet zo vreemd, het is een ontzettend gezellig gebeuren waar gewoon veel voor nodig is.
bbq benodigdheden

Diverse bbq mensen

Benodigdheden bbq is niet voor iedereen gelijk. Waar de een houdt van zo simpel mogelijk is de ander gek van heel uitgebreid. Er zijn mannen die kiezen voor het gemak van een elektrische barbecue, zij kunnen eenvoudig en snel aan de slag. Maar de mannnen die voor het echte vuur gaan, die zijn wat langer bezig met de voorbereidingen. Benodigdheden barbecue is dus persoonlijk. Je kunt bijvoorbeeld nog extra aanschaffen: een schort en handschoenen. Uiteraard blijft je kleding dan ook netjes en is het veiliger. Er zijn hele coole schorten te vinden, juist ook voor de stoere mannen! En dit zelfde geldt natuurlijk ook voor de bbq benodigdheden eten. Sommige mannen zijn tevreden met een paar stukken vlees, wat stokbrood en een salade. Andere mannen houden van zeer culinair. Zij gaan niet voor een stuk vlees, maar kiezen voor de mixed grill, stoere picana of zoeken het in de vissoorten. Een hele populaire: de oosterse garnalen. Ze maken diverse hapjes zoals: fruitbowl, een aardbeien salade of knoflook marinade. Het is maar net hoeveel tijd je erin wilt steken, wie je gasten zijn en misschien ook wel hoeveel gasten er zijn. Barbecue benodigdheden eten is dus zo persoonlijk en dat houdt het juist ook zo leuk. Want niemand wil toch hetzelfde zijn?

Eet smakelijk mannen!

0