Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Badkamer voor mannen

Posted on

Wil je de badkamer onder handen gaan nemen en het wat mannelijker maken? Wat is nou precies een mannelijke badkamer? In dit artikel leggen we uit wat de trends zijn om een stoere badkamer te krijgen.

De badkamer is de afgelopen jaren steeds meer een ruimte geworden waar geleefd wordt. Het is al lang niet meer de ruimte wat enkel bedoeld is voor hygiëne. Het is belangrijk om je op je gemak te voelen en tot rust te komen. Dit is ontzettend belangrijk in een hectische wereld waarin wij leven.

Warmte uitstralen

Donkere kleuren stralen vaak warmte uit en dat wordt ervaren als stoer. Je ziet ook vaak dat mannen kiezen voor donkere kleuren zoals zwart of antraciet. In 2020 staan warme en natuurlijke kleuren centraal. Denk dan aan grijs groene kleuren. Je kan dit perfect combineren met kleuren zoals zwart en antraciet.

Badkamermeubel met een betonnen wastafel

Betonlook wordt steeds populairder. Zo ook als wastafel voor een badkamermeubel. Dit zorgt voor een stoere en industriële look. Je kan uitstekend combineren met betonlook. Probeer bijvoorbeeld te combineren met Rvs-look, houten meubelen of hoogglans wit. Naast een wastafel kan je natuurlijk ook gaan voor een waskom.

Douchecabines met zwarte wanden of profielen

Tegenwoordig zijn douchecabines en douchewanden die gebruikt worden voor een inloopdouche beschikbaar in vele kleuren. Een populaire kleur is zwart. Een zwart profiel voor de douche is mogelijk. Je hebt ook rookglas of een matte strook in de douche wand. Kijk eens rond op internet of ga langs bij een badkamer showroom. Dergelijke elementen zorgen voor een strakke en industriële look in de badkamer.

Grote badkamertegels

Grote tegels zijn erg stoer. We zien dat badkamertegels steeds groter worden. Tegelformaten van 60×60 zie je steeds vaker. Door te kiezen voor dit formaat tegels zorg je ervoor dat de ruimte groter lijkt. Daarnaast heb je minder voegen wat het schoonhouden een stuk makkelijker maakt. Dat lijkt me zeker een vereiste voor een mannelijke badkamer.

De warme en donkere kleuren kun je ook terug laten komen in de tegels. Ook hier adviseer ik je om eens rond te kijken op internet. Pinterest staat vol mooie badkamertegels.

Een badkamer vol techniek

Vrijwel iedere man is gek op de nieuwste technieken. Je kan tegenwoordig zoveel aansturen of bekijken via je mobiel. Ook in de badkamer wereld staan ze niet stil. Het is tegenwoordig mogelijk om je bad vol te laten lopen met een druk op je mobiel. Of je e-mail bekijken via de badkamerspiegel. Wat wil je nog meer?

Met deze tips en trends maak je van je badkamer een stoere mannelijke badkamer.

0