Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Backpacken in Zuid-Afrika: laat je onderdompelen in cultuur en avontuur

Posted on

Ben jij een echte backpackfanaat en op zoek naar een originele locatie? Kies dan voor een reis door Zuid-Afrika. Het continent Afrika staat bekend om haar vele contrasten en unieke omgevingen – je kunt er zeker van zijn dat je door te kiezen voor backpacken in Zuid-Afrika een cultuurshock mee zal maken. Zonnestralen en wilde dieren, diepe wateren, groene grasvlaktes en bruisende steden maken hun opwachting. Daarnaast wordt backpacken in Zuid-Afrika steeds populairder en zijn veel gebieden al goed voorbereid op je komst. Hostels en mede-backpackers tegenkomen is daarom niet moeilijk. Klinkt dit je ondertussen goed in de oren? Lees dan hier verder wat de hotspots van backpacken in Zuid-Afrika zijn.

Waarom dan juist backpacken in Zuid-Afrika?

Het avontuur tegemoet met een backpack op je rug is de ideale manier van verplaatsing als je graag in contact wil komen met de lokale bevolking en gebruiken. Daarnaast is het ook nog eens de goedkoopste en duurzaamste vorm van reizen die er is. Omdat je ofwel aan de wandel bent ofwel het openbaar vervoer neemt, help je automatisch het milieu een handje. Ook met de opkomst van concepten als Couchsurfing is het backpacken nog wat voordeliger én gezelliger gemaakt: je slaapt namelijk gratis bij locals op de bank die je soms ook nog eens door hun omgeving willen rondleiden. Backpacken in Zuid-Afrika is de perfecte mix van deze ingrediënten. Zo kun je gemakkelijk het hele land door crossen met de bus, je betaalt namelijk omgerekend maar zo’n 50 eurocent per 5 kilometer. Tevens liggen ook veel gebieden relatief dicht bij elkaar. De hoofdsteden Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein en het populaire Johannesburg kun je daarom tijdens je vakantie allemaal hebben bezocht, net zoals de vele wildparken en reservaten. De bus is tevens een goede manier om locals te ontmoeten. Zuid-Afrikanen staan erom bekend behulpzaam te zijn, dus het zal geen probleem zijn om je aan de route naar de dichtstbijzijnde markt te helpen.backpacken zuid-afrika

Niet te missen: de hotspots

Sinds het WK in 2010 is het wegennetwerk van Zuid-Afrika flink verbeterd en kun je je makkelijk van het ene hoogtepunt naar het andere verplaatsen. Eerder schreven we al een top 10 bestemmingen in Zuid-Afrika. Bij deze nog even een samenvatting.  Eén van die meest bekende hoogtepunten is de Tafelberg in Kaapstad, waar je je als het ware de wolken in klimt. Deze kun je tijdens het backpacken in Zuid-Afrika niet overslaan, net als het eveneens in Kaapstad liggende Blaauwbergstrand of de botanische tuinen. Daarnaast is de panoramaroute naar Kaap de Goede Hoop en Kaappunt een aanrader voor de fans van indrukwekkende uitzichten. En uiteraard niet te missen: de vele nationale wildparken zoals het Krugerpark of Hluhluwe waar je de ‘Big Five’ en andere wilde dieren kunt spotten. Mocht je nog tijd over hebben, dan is een bezoek aan Robbeneiland – en de gevangenis waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten – de moeite waard. Net als een uitstapje naar buurland Mozambique: na een rit over de grens kun je jezelf hier versteld laten staan van adembenemende stranden en natuurtaferelen. Kortom, backpacken in Zuid-Afrika staat gelijk aan een ervaring die je bij zal blijven.

0