Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Backpacken in Colombia, wat zijn de hotspots?

Posted on

Colombia is een van de meest diverse bestemmingen in Zuid-Amerika. De kleurrijke steden zijn bekend omwille van de koloniale architectuur, terwijl de kust dan weer paradijselijke stranden verbergt. Het bergachtige binnenland is dan weer bedekt met jungle, rivieren en het dominerende Andesgebergte. Net door die diversiteit is backpacken in Colombia erg geliefd bij reizigers.

cartagena

Cartagena

Cartagena is het perfecte voorbeeld van een stad met koloniale architectuur en is daarom niet te missen in je reisschema wanneer je gaat backpacken in Colombia. Het oude centrum behoort tot UNESCO Werelderfgoed, terwijl je ook dicht bij de Caraïbische kust zit.

coffee farm bezoeken

Bezoek een coffee farm

Een bezoek aan de koffieregio geeft je een inzicht in het proces dat voorafgaat aan het drinken van koffie. Hoe wordt koffie geoogst, gedroogd en uiteindelijk geroosterd? Colombia is de derde grootste producent wat koffie betreft. Een van de beste plaatsen van de koffieregio is Salento.

cocora valley

Trekking in de Cocora Vallei

Niet zo ver van de coffee farms van Quindio, vind je de Coroca Vallei, een stukje jungle dat uniek is. Een trekking naar Acaime Peak mag niet ontbreken wanneer je gaat backpacken in Colombia en geeft je meteen een indrukwekkende ervaring in de jungle.

Backpacken in Colombia

Tayrona National Park

Langs de Colombiaanse kust vind je het Tayrona National Park, een van de grootste bezienswaardigheden van het land. Hier kun je makkelijk enkele dagen spenderen. Ga wandelen in de jungle en spot wildlife. Of ga zwemmen in de zee langs een van de prachtige strandjes. Vooral Cabo San Juan Beach is een aanrader na een stevige wandeling!

Backpacken colombia

Rosario eilanden

De Rosario eilanden is een groep van 27 eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. De eilanden liggen voor de kust van Cartagena en zijn beschermd omwille van de prachtige koraalriffen en het vele mariene levene. Net daarom is het een geliefkoosde snorkel- en duikbestemming voor reizigers. De eilanden zijn het makkelijkst te bereiken met de boot vanuit de haven van Cartagena.

backpacking colombia

Cano Cristales

Cano Cristales staat bekend als de rivier met vijf kleuren en is gelegen in het Serrania de la Macarena National Park. Dit kleurrijke fenomeen is gelegen in een afgelegen gedeelte van het land waardoor deze 100 kilometer lange rivier enkel maar wordt bezocht door reizigers die voor lange tijd gaan backpacken in Colombia.

0