Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Backpack hotspots in Australië

Backpacken in Australië is de grote droom van heel veel jonge Nederlanders. Dat Australië het beloofde backpackland voor veel landgenoten is wordt veroorzaakt door diverse zaken. Zo ontmoet je in Australië heel veel mede backpackers, spreekt men overal Engels, is reizen in Australië ontzettend makkelijk en is het misschien wel het meest prachtige land ter wereld, alhoewel dit natuurlijk persoonsgebonden is. Begin je reis met het boeken van een vliegticket en vergeet niet dat een Australie visum aanvragen ook wat tijd in beslag kan nemen. Weet jij totaal niet waar je moet beginnen in Australië, of waar je allemaal naar toe wil gaan? Wij hebben wat hotspots in land voor je op een rijtje gezet, zo helpen we je lekker op weg.

Sydney

Voordat je op het vliegtuig stapt is een Australie visum aanvragen een must. Eenmaal aangekomen in Sydney bekijk de Opera House, en breng je een bezoekje aan de Harbour Bridge. Neem een hostel om kennis te maken met andere backpackers en dwaal samen met hen, of toch alleen, door de stad om te ontdekken wat Sydney allemaal in huis heeft. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan Bondi Beach, het beroemde stadstrand van Sydney.

Fraser Island

Fraser Island mag je absoluut niet missen indien je down under vertoeft. Op het grootste zandeiland ter wereld kun je je alleen maar uit de voeten maken indien je beschikt over een jeep met vierwielaandrijving. Ontdek op het eiland wel 350 verschillende vogelsoorten en geniet van al het natuurschoon wat het eiland je te bieden heeft.

Cairns

Je backpack avontuur in Australië is natuurlijk niet compleet zonder een avondje stappen in uitgaansstad Cairns. Cairns is de absolute partystad van Australië en deze stad mag dan ook zeker niet ontbreken op je lijstje voor je reis door Australië. Vanuit de stad kun je een auto huren om naar het regenwoud te rijden. Eenmaal aangekomen in het Daintree Rainforest geniet je van de schitterende natuur en bijbehorende watervallen, waarin je ook heerlijk kunt afkoelen

 

0