Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Avondje IJshockey kijken in Nederland

Ga eens naar ijshockey!

Wel eens gedacht om een avondje ijshockey te kijken in Nederland? Je zou het écht eens moeten doen. In Nederland wordt geprobeerd het niveau op te krikken en bloeit het clubijshockey weer helemaal op. Mondiaal gezien is Nederland niet een toonaangevend land, dat neemt echter niet weg dat ijshockey kijken in Nederland echt de moeite waard is.

Avondje ijshockey kijken in Nederland

Het Nederlandse ijshockey zit in de lift en gemiddeld genomen komen er weer meer toeschouwers kijken. Op zich is dat niet gek, want je krijgt echt waar voor je geld als je kiest voor aan avondje ijshockey kijken in Nederland. Er is altijd entertainment rondom de wedstrijden, met opzwepende muziek, er zijn geen hooligans en rellen, je eet en drinkt er gewoon wat op de tribune en je ziet drie keer twintig minuten een zeer dynamische, spectaculaire en ook harde sport. IJshockey kijken in Nederland betekent bovendien dat je altijd droog zit en altijd spelers ziet die het maximale geven. Zeker in mentaal opzicht kan menig sporter een voorbeeld nemen aan de ijshockeyer.

Dames timmeren aan de weg

De beste clubs van Nederland spelen in de Bene-League, een competitie die bestaat uit de beste Nederlandse en Belgische clubs. Op die manier probeert men de weerstand te verhogen en het Nederlandse ijshockey naar een hoger plan te tillen. Overigens wordt ijshockey vanaf een kleine tien jaar ook heel serieus door dames gespeeld. De Oranje dames timmeren sindsdien behoorlijk aan de weg en daaro ook besluiten meer meisjes voor deze sport te kiezen.

Geen spreekkoren en geweld

Gewoon doen, een keer naar ijshockey. Een keer naar Tilburg Trapper, naar GIJS Groningen of maar de clubs in Leeuwarden, Nijmegen, Den Haag of Zoetermeer. Je loopt zo binnen, er zijn geen spreekkoren en er is geen supportersgeweld. En dat is ook wel eens lekker. En bovendien kun jij na afloop van de wedstrijd uitleggen wat een puck, stick, icing, powerplay en face-off is. En dat scoort altijd bij je vrienden en vriendinnen.

0