Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Audi versus Volkswagen

Posted on

Beide wagens zijn in hart en nieren oer Duits. De looks zijn bij sommige modellen ook wel verwant. Dat betekent echter niet dat het karakter van deze merken ook hetzelfde is. Volkswagen  wordt toch meer gezien als een gezinsauto met niet al te veel opties, terwijl Audi alle mannen harten veroverd met de turbo’s, looks en velgen. Is dit wel zo? Volkswagen heeft zich namelijk de afgelopen tijd erg verbeterd om ook op de sportieve markt goed mee te draaien.

Prijs de bepalende factor?

Voor vele mannen is prijs van de bolide vaak de uiteindelijk bepalende factor. In die categorie wint het familie merk Volkswagen op het eerste opzicht het gemakkelijk. De goedkoopste vierdeurs van beide merken verschilt namelijk al ruim tienduizend euro. Worden het iets sportievere auto’s dan moet je al snel rekenen op een verschil van twintig duizend euro. Voor een beginnende familieman is dat al een hele hoop geld. Wel krijg je voor dat geld een V6 met 340 PK, als je de A6 neemt te minste. Een stap van Volkswagen naar Audi kan daarom ook het best als een luxe upgrade.

Blits van buiten

Terwijl een Audi al van nature de elegante looks heeft, moet een Volkswagen er echt voor werken. Dat kan bijvoorbeeld door een opvallend kleurtje of mooie lichtmetalen velgen. Bij Volkswagen is het allemaal mogelijk, hoewel je in eerste instantie dat niet zou denken. Bij Volkswagen kan je namelijk een bordevolle lijst met allemaal opties aanvinken. Bijvoorbeeld koolstofvezel in de spiegelskappen of titanium uitlaatpijpen. Ook de opties voor velgen zijn haast ontelbaar. Volkswagen heeft 99 artikelen wat betreft lichtmetalen velgen en aftermarket op https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/volkswagen heb je zelfs nog meer keuze met betrekking tot merken, model velgen, kleuren en grootte. Het wordt daarom nog moeilijk om te kiezen. Audi daarentegen heeft ook ruime keus. Met 149 artikelen is het net zo’n feest als bij Volkswagen. Echter, is het haast niet nodig om bij een auto van Audi nog extra velgen aan te schaffen, aangezien de basis velgen ook al erg mooi staan.

De betaalbare versie van de Audi

Volkswagen kan in het algemeen gezien als de betaalbare versie van Audi. Het is de instap versie voor beginnende families. Dat betekent niet dat Volkswagen moet worden afgedaan als B-auto’s. Het zijn namelijk degelijke auto’s met karakter en een mooi uiterlijk. Wel is het zo dat Audi van nature dat sportieve weggedrag heeft, terwijl de Volkswagen liever let op het brengen van bestemming naar bestemming. Toch zijn de opties voor het tunen van een Volkswagen groot. Op die manier krijgt de VW ook een sportieve look.

0