Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

American oldtimers

Posted on

Buick Wildcat: een indrukwekkende Amerikaanse v8 oldtimer

American Oldtimers

American oldtimers zijn tegenwoordig helemaal de bom onder autoliefhebbers. Als er één land is dat mooie klassieke auto’s heeft voortgebracht, is dat zonder twijfel Amerika. Amerikaanse wagens staan bekend om hun unieke uitstraling en hun grote betrouwbaarheid. Wie in een Amerikaanse v8 rijdt is daarnaast verzekerd van een hoop bekijks.

Tot de grote merken die tijdloze American Oldtimers hebben geproduceerd, horen onder meer Chrysler, Ford, Chevrolet, Packard en Buick. Het merk Packard klinkt niet iedereen bekend in de oren. Maar als je deze Amerikaanse v8 ziet, herkennen veel mensen – ook mensen die geen verstand hebben van American Oldtimers – hem meteen als een van de onderscheidende iconen onder de klassieke Amerikaanse wagens. De Buick daarentegen is bij iedereen wel bekend. Een van de topmodellen American Oldtimers is de Buick Wildcat.

Buick Wildcat v8

Wie van Amerikaanse v8 oldtimers houdt, kan absoluut niet om het schitterende klassieke merk Buick heen. Dit merk bestaat al sinds 1903 en heeft zich sindsdien bewezen als een topmerk onder de Amerikaanse classics. Zeer onderscheidend en van artistieke klasse is het model Buick Wildcat. Deze prachtige oldtimer leidt nog altijd tot omdraaiende hoofden als je daarmee door de straat rijdt.

Geschiedenis en specificaties van de Buick Wildcat v8
De Buick Wildcat v8 is een pareltje onder de Amerikaanse oldtimers. Dit model, een opvolger van de Buick Invicta uit 1953, werd tussen 1962 en 1970 gemaakt door General Motors (GM) in de autostad Detroit in Michigan.

Deze auto is de American Dream onder de Amerikaanse wagens. Onder de motorkap van de Buick Wildcat ligt een vermogend en krachtig motorblok, namelijk een 7,0-liter 425Ci Nailhead V8. Dit motorblok levert, afhankelijk van de uitvoering, 340 PK tot 360 PK. Impressive enough, ain’t it? De Buick Wildcat is, zoals we van ervaren Amerikaanse autobouwers gewend zijn, een betrouwbare automaat die in weer en wind zijn mannetje staat. Volstrekt nieuw aan de Buick Wildcat was, voor die tijd, het vinyl dak. Maar ook de gave kuipstoelen en de befaamde Dynaflow transmissie in deze oldtimer hebben de Wildcat tot een onsterfelijk model gemaakt. Fraai zijn verder de ventilatiegaten op de spatborden van dit model (althans bij de vroegste uitvoeringen). Ten slotte is het interieur van de Buick verrassend strak en tijdloos mooi. Koop je deze Amerikaanse oldtimer, dan heb je een regelrechte klassieker onder de American oldtimers in handen. Een oldtimer waar elke autoliefhebber spontaan jaloers op wordt.

0