Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Alles wat je moet weten over de huid van mannen

Posted on

Het wordt gelukkig steeds meer geaccepteerd dat ook mannen gebruik maken van schoonheidsproducten. Gelukkig maar, want gender heeft niets te maken met de wijze waarop de huid wat extra aandacht nodig heeft én verdient. Sterker nog: de mannenhuid is in veel gevallen nog gevoeliger voor oneffenheden dan de vrouwenhuid. Daarom wordt het hoog tijd dat ook zij weten hoe ze deze moeten behandelen. Niet alleen door het gebruik van de juiste producten, maar ook door het aanpassen van de levensstijl en eventueel het dieet. Hier lees je alles wat je moet weten om jouw huid in topconditie te houden. 

Steeds meer beautymerken richten zich ook op de man 

Door de toenemende vraag naar schoonheidsproducten voor mannen, zien we ook dat steeds meer beautymerken zich hier specifiek op richten. Zo brengen veel beautymerken een speciale lijn uit voor de mannenhuid. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld La Roche Posay. Groot voordeel is dat de man hierdoor ook over een veel groter assortiment beschikt om de huid in optimale conditie te houden. Heel belangrijk, gezien dit jouw visitekaartje is. Jouw huid geeft direct aan hoe het met de gezondheid is gesteld en is allesbepalend voor de eerste indruk die je op anderen maakt. Met de producten van deze beautymerken ben je in staat om jouw huid te behandelen, te verbeteren en gezond te houden. 

Vettere huid dan vrouwen 


Opvallend genoeg beschikt de mannenhuid over een geheel andere samenstelling dan de vrouwenhuid. Een opvallend kenmerk van de huid van mannen is dat deze veel vetter is dan een doorsnee vrouwenhuid. Dit levert specifieke problemen op. Denk aan meer onzuiverheden, acné en beter zichtbare poriën. Dit komt allemaal door de enorme aanmaak van testosteron. Dit hormoon verhoogt de talgproductie, waardoor de huid vetter wordt en de nodige problemen kan veroorzaken. 

Snellere huidveroudering 

Ook op het gebied van huidveroudering is er een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen te zien. Op de eerste plaats is er goed nieuws voor mannen. Hun huid is namelijk niet alleen vetter dan die van de vrouw, maar ook een stuk elastischer. Hierdoor begint de huidveroudering pas op een later stadium. Meestal pas na het dertigste levensjaar. Helaas neemt de huidveroudering daarna wel in rap tempo toe, sneller dan bij vrouwen. Door al deze factoren droogt de huid sneller uit en ontstaan er rimpels. Hoewel dit nooit geheel voorkomen kan worden, zijn er wel manieren om het huidverouderingsproces te vertragen. Bijvoorbeeld met de juiste beautyproducten of door het aanpassen van de levensstijl. 

Let op je voeding 

Wat veel mannen niet beseffen is dat voeding voor een groot deel verantwoordelijk is voor de conditie van hun huid. Bij een te eenzijdig dieet of bij het innemen van te weinig calorieën zal de huid in rap tempo verslechteren. Daarom is het belangrijk om voor voldoende variatie te zorgen en ook de juiste vetten, koolhydraten en aminozuren binnen te krijgen. Door bepaalde voedingsmiddelen met elkaar te combineren, kan je zelfs de opname van dergelijke voedingsstoffen verhogen. Dit heeft indirect weer effect op de kwaliteit van je huid. 

0