Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Alles over de uiterlijke verzorging voor een man

Lange tijd was het een taboe: mannen en hun uiterlijke verzorging. Sinds een behoorlijke tijd is dit taboe echter verbroken en is het helemaal niet gek meer om als man met je uiterlijke verzorging bezig te zijn. Natuurlijk waren we dat deels altijd wel, zo hebben we ons altijd moeten scheren. Echter zijn er nu bijvoorbeeld crèmes en oliën op de markt die je na het scheren gebruikt om je huid soepel te houden. Zo zijn er tegenwoordig tal van middeltjes op de markt die ons mannen langer jong, en in ieder geval een gavere huid, geven.

alles over uiterlijke verzorging man

Ook een mannenhuid moet af en toe gereinigd worden

Je huid krijgt dagelijks te maken met schadelijke invloeden van buitenaf zoals wind, uitlaatgassen, zon, etc. En ook de huid zelf geeft afvalstoffen af die van binnenuit komen, vandaar dat de huid absoluut regelmatig een goede reiniging moet hebben. Gebruik hiervoor een milde reiniging zonder zeep, zeep droogt de huid namelijk uit en dat kan vervelende irritaties met zich meebrengen. Reinig ‘s ochtends en ‘s avonds de huid grondig, zodat de verzorgingsproducten optimaal hun werk kunnen doen. 

Scrubben is niet alleen voor vrouwen

Het is het beste om je huid één keer per week te scrubben met een milde scrub crème, ook als man. De huid krijgt hierbij een goede grondige reiniging en je verwijdert direct de dode huidcellen. Wanneer deze dode huidcellen op de huid blijven zitten is de kans groot dat zij in de haarzakjes terecht komen en irritaties kunnen veroorzaken zoals een rode, droge en geïrriteerde huid. Ook zorgt scrubben ervoor dat gezichtshaar zachter wordt waardoor ingegroeide haren worden voorkomen en minder snel wondjes kunnen ontstaan bij het scheren. Gebruik de scrub niet rondom de ogen, de huid is daar te dun en kan beschadigen.

wat je moet weten over de uiterlijke verzorging

Verzorging na het scrubben

Na het reinigen en scrubben is verzorging heel belangrijk. Doordat de huid goed gereinigd is, kan een dag- of nachtcrème optimaal zijn werk doen. Een dagcrème zorgt voor verzorging en hydratatie en een nachtcrème heeft een herstellende en celvernieuwende functie. Kies een verzorgingsproduct dat bij je huidtype past en laat ook hierbij de huid rondom de ogen vrij. Een gel-crème trekt snel in en is geschikt voor een vette, onzuivere huid. Een lotion is geschikt voor een normale huid en een crème is wat vetter en voller en geschikt voor een droge huid.

Oplossingen voor opgezwollen ogen

Heb je last van opgezwollen ogen? Leg gebruikte theezakjes (het liefst kamillethee) in de koelkast, laat ze koud worden en leg ze op je ogen. Dit stimuleert de bloeddoorstroming van de huid onder je ogen. De tannine in de thee zorgt ervoor dat de zwelling en verkleuring onder de ogen afneemt.

Een gezichtsmasker

Een gezichtsmasker is een product waar mannen niet direct warm voor lopen. Toch is het af en toe een echte aanrader, omdat een gezichtsmasker reinigt, ontspant en de huid verzorgt. Tevens is het een luxe moment voor jezelf om even te ontspannen. Doe daarom een gezichtsmasker op, pak een biertje en kijk je favoriete televisieprogramma. 

uiterlijke verzorging man

Laat je helpen bij de verzorging van je wenkbrauwen

Ook wenkbrauwen worden door veel van ons mannen overgeslagen, maar zij verdienen eveneens aandacht. De haren tussen je wenkbrauwen kun je perfect weghalen door te epileren. Haal niet teveel weg en ga niet met een scheermesje of scheerapparaat aan de slag, want dan komen stoppels zo weer tevoorschijn. Lukt het zelf niet? Vraag je vriendin of vrouw om hulp, zij hebben hier meestal al jaren ervaring mee.

de uiterlijke verzorging man

Houdt je nagels goed

Wij mannen hoeven echt onze nagels niet te lakken, maar het is wel van belang de nagels en teennagels goed te verzorgen. Smeer af en toe een beetje amandelolie op je nagels voor een gezonde groei en om droge nagels en splijten te voorkomen. Voorkom daarnaast dat lange nagels inscheuren of op pijnlijke plekken afbreken door ze tijdig bij te knippen. 

Wat is de beste manier om te scheren?

De meeste mannen ontkomen er niet aan. Scheren. Zorg daarbij voor een scherp scheermes, maar pas goed op! Start met een warme douche om je huid zachter en soepeler te maken, zodat het scheermes gemakkelijk zijn werk kan doen. Gebruik een scheergel of scheerschuim en masseer deze goed in om zoveel mogelijk irritaties te voorkomen. Is je scheermes verstopt met haar? Neem een goedkope tandenborstel en je borstelt de haren en gemakkelijk uit. Gebruik na het scheren een verkoelende en verzachtende verzorging om de huid te kalmeren.

de uiterlijke verzorging van een man

Gebruik je elke dag producten om je haar in shape te krijgen zoals gel? Dan is het zeker van belang dat je goed je haren wast om alle vette en vuile deeltjes eruit te wassen. Wil je liever niet elke dag je haren wassen? Gebruik dan tussen de wasbeurten door een droogshampoo. Deze zorgt voor een tussentijdse opfrisbeurt. Bijkomend voordeel is dat je haar hierdoor meer volume krijgt.

0