Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Alle nagelbijters opgelet! Na het lezen van dit artikel ben je genezen

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een onschuldige bezigheid maar nagelbijten is niet enkel een esthetisch probleem. Ben jij verslaafd aan nagelbijten en/of wil je stoppen met nagelbijten, lees dan vooral verder. 

Een lusthof voor bacteriën 

Onze handen zijn de meest bezige ledematen van het hele lichaam. We pakken er dingen mee vast, aaien liefdevol onze huisdieren, krabben op de meest intieme plaatsen en schudden ze met mensen die we niet of nauwelijks kennen. Daardoor krioelt het van de bacteriën die we gul doorgeven aan anderen. Maar niet alleen dàt! Toen een aantal Turkse wetenschappers zich in 2007 op dit onderwerp stortten en onderzochten of deze bacteriën zich ook in de mond nestelden kwamen ze tot een nare vaststelling. 76% van mensen die verslaafd aan nagelbijten zijn besmetten hun speeksel met deze ongewenste micro-organismen.

Mijn naam is Aureus, Staphylococcus Aureus 

Nagelbijten is een slechte eigenschap en kan heel nare gevolgen hebben. De Staphylococcus Aureus is één van de grote boosdoeners die zich onder je nagels kunnen nestelen en de bijtwondjes infecteren. Snerpende vingertoppen vol met stinkend pus is een giftig geschenk van deze onverlaat en met een beetje geluk valt het met een pilletje op te lossen. Wanneer je pech hebt is een noodzakelijke en pijnlijke operatie onafwendbaar waarbij ook de nodige antibiotica niet zal ontbreken.

Hier zit een luchtje aan 

Elke dag poetsen we meermaals onze tanden om ze schoon te houden en schadelijke bacteriën de kans te ontnemen om ziekten te veroorzaken. Mannen die nagelbijten hebben meer bacteriën in de mond waardoor kwalijke luchtjes ontstaan. Laten we eerlijk zijn, is er iets bedreigender voor je ego dan een vrouw die haar hoofd wegdraait als je haar wil zoenen?
Weet je trouwens dat stoppen met nagelbijten de kans op een zeer vervelende maagperforatie drastisch verkleint? Wanneer je een stukje nagel inslikt kan dit blijven steken in de maagwand met alle nare gevolgen van dien. 

Veilig vrijen oké maar… 

Nog nooit een SOA gehad omdat je goed je voorzorgen neemt bij intiem contact? Fantastisch! En wat als je weet dat je door op je nagels te bijten meer kans maakt op een SOA?

Waarom doe je dat toch! 

Mannen die nagelbijten zijn doorgaans stresshanen. Innerlijke onrust, onzekerheid en faalangst liggen vaak aan de oorzaak. Nagelbijten is een slechte eigenschap maar als je met jezelf aan de slag gaat om deze negatieve emoties op te lossen is stoppen met nagelbijten helemaal niet zo moeilijk meer.

0