Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

AJAX STUNT IN EUROPA

Posted on

Heb jij ook zo genoten van het succes van Ajax? Heerlijk om te zien dat een Nederlandse ploeg in staat is een aantal gerenommeerde clubs uit het hoogste clubtoernooi van Europa, de Champions-league, te zetten. Na Real Madrid in eigen huis te hebben vernederd, werd Juventus aan de zegekar gehangen. La Juve, dat juist voor een enorm geldbedrag Cristiano Ronaldo had overgenomen van de Koninklijke om de “Champions” te winnen. 

Oude tijden herleven! Niet alleen de succesvolle jaren zeventig van Ajax, maar ook het sensationele voetbaljaar ’95. In dat jaar zorgde een groep van overwegend jonge spelers ook voor de ene verrassing na de andere. Eindigend met een finale tegen AC Milan, dat met 1-0 werd verslagen. Wie had gedacht dat een Nederlandse club nog eens zo’n stunt kon uithalen?

NADEEL

Johan Cruijff had weer eens gelijk toen hij op zijn plat-Amsterdams stelde dat: “Elk voordeel, hep natuurluk ook se nadeel!”. Het succes van Ajax heeft het vizier van menig voetbalscout naar ons landje gekeerd en de een na de andere speler op het wensenlijstje gezet van de “grote” clubs. Ze zullen er voor zorgen dat Ajax wordt leeggekocht na de zomer. Een groot deel van het basiselftal wordt momenteel door hen gevolgd, terwijl De Jong al heeft getekend bij Barcelona. Ajax volgend seizoen zal er heel anders uitzien.

HOOP

Natuurlijk is het jammer dat Ajax wordt leeggekocht na de zomer, maar is er werkelijk reden tot pessimisme? 

Door het succes van Ajax komt er automatisch extra geld in het laatje. Middelen die Ajax volgend seizoen kan gebruiken om een nieuwe ploeg te vormen. Deels kan dat geld worden ingezet voor het behoud van spelers, want de Algemeen Directeur van Ajax, Van der Sar, heeft al laten weten dat er een limiet staat op het aantal spelers dat bij de club mag vertrekken. Daar waar uiteindelijk toch gaten gaan vallen, zal de club op zoek gaan naar nieuw talent. Talent uit eigen gelederen en daarbuiten. 

ajax volgend seizoen

Hoe dan ook heeft Ajax onze eer gered in Europa. De ploeg heeft de voorpagina’s van alle grote Europese kranten gehaald, heeft opnieuw voetbalfans in de hele wereld betoverd en vele jonge voetbalspelertjes geïnspireerd. Buiten die eeuwige roem, dragen de jongens die nu onderdeel uitmaken van het team voor altijd een Ajax-stempel met zich mee, ook als zij in de toekomst de eer van Oranje mogen verdedigen.

0