Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Aanhangwagen led verlichting

Posted on

Veilig deelnemen aan het verkeer is natuurlijk erg belangrijk voor jou en je mede verkeersdeelnemers. Daarom is het van uiterst belang dat je goede verlichting hebt, zeker in het donker. Het is natuurlijk ook verplicht om werkende verlichting hebt. Dat geldt ook voor je aanhangwagen. 

Door zonder aanhangwagen led verlichting de weg op te gaan loop je veel meer kans op ongelukken. Je bent namelijk minder goed zichtbaar waardoor sneller botsingen ontstaan. 

Waarom kiezen voor led verlichting?

Zoals je misschien al weet heeft led verlichtingen een aantal voordelen. Led lampen verbruiken minder stroom en hebben daardoor veel meer branduren. Led verlichting is dus duurzamer. Ook wordt er vaak gekozen voor deze lampen voor het strakke design en gebruikersgemak. 

Ook zijn led lampen in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar, dat maken deze lampen voor iedereen geschikt.

Hoe sluit ik mijn verlichting aan?

Het is tegenwoordig erg gemakkelijk geworden om aanhanger led verlichting aan te sluiten. De verlichting is namelijk vaak uitgerust met plug & play connectoren. Door deze connectoren kan iemand met twee linkerhanden de verlichting aansluiten. Wil je dus het gedoe met de losse draden voorkomen? Dan is een plug & play led verlichting set echt ideaal. 

Verlichting sets

Ben jij op zoek naar nieuwe verlichting voor jou aanhanger en wil je niet alles los uitzoeken? Koop dan een set. Met een set ben je namelijk in één keer helemaal klaar en voldoe je aan de wettelijke eisen van de verlichting. Wanneer jij een aanhangwagen led verlichting set hebt, hoef jij jarenlang de verlichting niet meer te vervangen. 

LED control box

Het komt helaas nog wel eens voor dat LED verlichting een storing kan geven in de can-bus van de auto. Dit komt doordat de led lampen te weinig weerstand afgeven waardoor de auto de lampen niet herkent. Dit kan op verschillende manieren opgelost worden. Je kunt de storing oplossen door losse weerstanden te plaatsen tussen de storende functie. Ook kan je een led control box plaatsen tussen het trekkende voertuig en de aanhanger. Ook deze box is plug & play. De led control box lost alle storingen vanzelf op en is dus erg gebruiksvriendelijk. 

Led verlichting met ingebouwde weerstand

Sinds kort zijn er nieuwe led achterlichten op de markt gekomen. Dit zijn led lampen die gegarandeerd geen storingen zullen geven. Deze lampen hebben namelijk ingebouwde weerstanden. De canbus van de auto zal daardoor geen meldingen van storingen afgeven. Met deze led verlichting heb je gegarandeerd geen losse weerstanden of een control box nodig. 

Wetgeving verlichting aanhanger

Wist je dat een aanhanger verplicht uitgerust moet zijn met verschillende soorten verlichting. Een aanhangwagen moet namelijk altijd twee achterlichten hebben. Die achterlichten moeten natuurlijk voorzien zijn van knipperlichten. Ook moet een aanhangwagen uitgerust zijn met twee rode driehoek reflectoren aan de achterkant. Ook dienen er twee witte reflectoren aan de voorkant aanwezig te zijn. Waar deze precies gemonteerd moeten worden is wel afhankelijk van de grootte van de aanhanger. Dat geldt ook voor de hoeveelheid reflectoren. Hoe groter de aanhanger hoe meer reflectoren er op moeten zitten.  

0