Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Aandachtspunten bij aanschaf van je eerste motor

Posted on

Na het behalen van je motorrijbewijs is het zover: eindelijk mag je jouw eerste echte motor gaan kopen. Een motor kopen is een enerverende, maar ook een spannende gebeurtenis. Want hoe bepaal je wat een goede motor is? Waar moet je precies op letten als jij je eerste motor aanschaft? Dit zijn belangrijke vragen, want een motor kopen is een dure aangelegenheid en je wilt natuurlijk geen miskoop doen. De tips hieronder helpen je om te bepalen welke motor te kopen en hoe je dit op een slimme en doordachte manier kunt aanpakken.

1. Een nieuwe motor of een tweedehands exemplaar?

Vraag je allereerst af of je een compleet nieuwe motor wilt aanschaffen, of een tweedehands motor wilt kopen. Een tweedehands motor via Gashendel.nl aanschaffen is waar de meest beginnende motorrijders voor kiezen. Je koopt dan een motor waar de grootste afschrijving van de eerste jaren al vanaf is. En dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Verder heb je als je kiest voor een tweedehands motor enorm veel keuze. Niet alleen qua merken, maar ook wat modellen en soorten motoren betreft. Dus, een tweedehands KTM kopen? Gashendel.nl is waar je moet zijn.

2. Denk na over het type motor: standaard of sport?

Het is aan te raden om goed na te denken over het type motor. Ga je voor een motor met veel cc, of voor een motor met minder power? Een motor met minder cc is lichter dan een grote motor met meer cc. Doorgaans loopt het aantal cc’s van 50 cc tot wel 2000 cc. Qua typen motoren is er veel keuze. Zo kun je gaan voor een eenvoudige standaard motor. Deze klassieke motor heeft een middel of laag stuur, een recht zitgedeelte en een gemiddelde hoeveelheid pk’s/cc’s. Populair is ook de sportmotor. Deze motor is gestroomlijnd ontworpen en heeft vaak een zeer krachtige motor met veel cc. Qua snelheid geven dit soort motoren, die je ook tweedehands kunt kopen kunt bij  gashendel.nl, je een echt en ongeëvenaard race gevoel.

3. Prijscategorie

Ten slotte is de prijs van de door jou gewenste motor een belangrijk aspect van aandacht. Koop je een nieuwe motor, dan betaal je natuurlijk de hoofdprijs. Maar ook tweedehands motoren kunnen flink aan de prijs zijn. Zeker als ze nog niet zo oud zijn. Bepaal van tevoren jouw budget en maak binnen jouw prijsbereik een selectie van potentiële motoren die je kunt of zou willen aanschaffen.

0