Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Aan de hand van deze verpakkingsmaterialen weet je zeker dat het pakket veilig aankomt

Posted on

Als je vaak pakketjes verstuurd kan het zijn dat er wel eens wat mis gaat. Dit zorgt dan ook vaak voor onnodig werk, het pakket moet namelijk opnieuw gereed worden gemaakt en verstuurd worden. Dit zijn dan ook extra kosten die je liever vermijdt. Gelukkig is er verschillend verpakkingsmateriaal die er voor zorgen dat de producten veilig aankomen bij het afleveradres. Wil je weten welke verschillende verpakkingsmaterialen er zijn? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over!

Beschermend materiaal

De producten die je verstuurd kan je op verschillende manieren beschermen. Het ligt er maar net aan wat je verstuurd en hoeveel ruimte je nog over hebt in de doos. Het maakt dan ook niet zo zeer uit welk beschermend materiaal je gebruikt, als het maar de rest van de ruimte in de doos opvult. Maar, het is wel handig om te weten welke materialen er zijn op deze manier kan je beste keuze maken. 

Papieren opvulmateriaal

Dit materiaal is ideaal om pakketten op te vullen en te beschermen. Het papier zit in een doos die je gemakkelijk er uit kan halen. Je hebt geen schaar of snij apparaat nodig want het is zeer makkelijk af te scheuren, op deze manier gebruik je nooit te veel dan wat nodig is

Chips

Chips zijn witte kleine ovale schuimpjes. Ze vullen gemakkelijk een hele doos, waardoor er zeker geen ruimte meer overblijft voor de producten om te schuiven. Op deze manier worden de producten zeker goed beschermd! Daarnaast is het milieuvriendelijk opvulmateriaal, het is namelijk gemaakt van zetmeel.

Noppenfolie

Noppenfolie is beschermend materiaal die we allemaal we kennen. Als kind was je dolblij als het om een product heen zat, je kon namelijk alle bubbels uitdrukken en dan hoorde je een knal. Zeer vermakelijk! Noppenfolie dient niet alleen voor plezier, maar ook om producten te beschermen en dozen op te vullen. Vaak worden hier in de breekbare producten verpakt zoals;  glaswerk, meubels en aardewerk.

Golfkarton

Golfkarton is een van de dikste en stevigste beschermingsmaterialen. De naam zegt het al, het is namelijk gemaakt van karton. Door dit dat materiaal zo stevig is, zijn de producten altijd goed beschermd!

Meer weten over verpakkingsmateriaal?

In deze blog hebben we het voornamelijk gehad over het opvulmateriaal om de producten te beschermen. Wil je graag meer weten over verschillend verpakkingsmateriaal? Neem dan eens een kijkje op de website van de Rotimshop. Deze partij heeft onder anderen; dozen, wikkelfolie, tape, paklijstenveloppen, gripzakjes, plastic zakken en cadeaulint. Er moet dus zeker wel wat tussen zitten voor jouw bedrijf!

0