Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

7 fouten die iedereen maakt bij het inrichten van een boekenkast!

Posted on

Een boekenkast is niet alleen functioneel, het staat ook geweldig in je woning. Bovendien zijn er talloze varianten waardoor het in ieder interieur past. Het is alleen wel zo dat niet alleen de kast, maar ook de inrichting een belangrijke rol speelt. Maak deze 7 fouten daarom niet!

1. Veel te vol

Natuurlijk is een industriele boekenkast in de eerste plaats voor boeken. Er is echter niemand die zegt dat al je boeken er altijd in moeten staan. Geef de kast daarom ook wat lucht en wissel zo nu en dan de boeken die erin staan.

2. Inrichten zonder idee

Een industriele boekenkast die volgepropt staat met boeken, die er willekeurig in geschoven lijken, dat is natuurlijk geen gezicht. Sorteer je boeken, bijvoorbeeld op kleur en op formaat. Zo ziet het er net wat rustgevender uit. Ook voor je eigen rust is dit belangrijk.

3. Te veel gericht op decoratie

Wanneer je je kast gaat inrichten, dan is het belangrijk om daar niet in door te slaan. Allerlei items die je door de jaren heen hebt verzameld, hebben misschien wel emotionele waarde, maar staan totaal niet in je kast en interieur.

4. Onvoldoende variatie

Zowel met betrekking tot je boeken als je decoraties is variatie belangrijk in je boekenkast. Zorg voor een afwisseling tussen groot en klein en laat wat ruimte over tussen de delen die je wel vol zet. Dit maakt het een geheel.

5. Maak gebruik van de mogelijkheden

Een boekenkast geeft je veel mogelijkheden om te spelen. Denk bijvoorbeeld aan variatie tussen boeken die verticaal staan en boeken die horizontaal staan. Werk dit verder uit door speels met je accessoires om te springen voor een optimaal effect.

6. Een boekenkast voor boeken

Een fout die ook nog altijd voorkomt is het gebruiken van een boekenkast uitsluitend voor boeken. Bedenk je dat de nadruk van dit woord niet op de boeken, maar op de kast ligt. In een kast kan je van alles kwijt, naast je boeken.

7. Geen eigen inzicht

Natuurlijk ben je flink geholpen met deze inzichten. Uiteindelijk blijft het natuurlijk wel jouw kast en jouw interieur. Daar mag je dus ook mee aan de slag gaan zoals jij dat wil. Vergeet dus vooral je eigen inbreng hier niet in mee te wegen als je gaat inrichten.

0