Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 tips voor de perfecte scheerbeurt

Posted on

Scheren. Het is voor veel mannen meer een noodzakelijk kwaad dan een hobby. Je hebt tenslotte wel wat anders te doen met je tijd. Dus tips om jezelf sneller en beter te scheren? Die kunnen natuurlijk nooit kwaad. Check de 5 tips van Windmill Shaving voor de perfecte scheerbeurt hieronder.

1. Scheer je ’s ochtends

Wist je dat de ochtend het beste tijdstip is om jezelf te scheren? Na de ochtenddouche om precies te zijn. Op dit moment is je huid nog ontspannen en zijn ook de haartjes lekker soepel door de douche. Zo glijdt je mesje er gemakkelijk overheen en scheert het allemaal net wat lekkerder.

2. Gebruik scheerschuim

Scheerschuim zorgt voor een soepelere scheerbeurt. Zolang je er tenminste niet teveel van gebruikt. Zoek daarom een scheerschuim die je prettig vindt en spuit een klein beetje scheergel of -schuim op je hand. Breng het vervolgens aan op de te scheren huid door met je vingers een draaiende beweging te maken. En belangrijk: ga niet direct scheren, maar laat het even inwerken.

3. Zorg voor goede scheermesjes

Een scherp mes scheert beter. Logisch toch? Toch blijven veel mensen te lang doorscheren met een versleten of vuil mesje. Al zal je altijd zien dat je scheermesjes net op zijn terwijl je ze nodig hebt. De oplossing? Een scheermesjes abonnement. Hierbij krijg je elke gekozen periode een nieuw setje mesjes thuis gestuurd en zit je nooit meer zonder. Gemak dient de mens zullen we maar zeggen.

4. Spoel je mesje af

Een van de meest voorkomende oorzaken van botte mesjes zijn ophopend vuil. Dit voorkom je deels door het scheermes al tijdens het scheren regelmatig goed af te spoelen. En daarnaast scheert een vochtig mesje ook nog eens een stuk prettiger. Win-win dus.

5. Fris je huid na het scheren op

Klaar met scheren? Spoel je gezicht dan nog even af met lauw water. Dit zorgt niet alleen dat haartjes en scheerschuim worden verwijderd, maar verfrist de huid ook. Eindig tot slot met een plens koud water. Zo sluiten de poriën zich af en ziet de huid er nog beter uit.

Tot zover deze tips voor de perfecte scheerbeurt. Succes met die gladde look!

0