Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 Tips om je schoenen schoon te houden in de winter

Posted on

Na een warme zomer is de winter aangebroken.En dat betekend in Nederland vooral heel erg veel regen. Modderschoenen na het uitlaten van de hond en die nieuwe schoenen zien er niet meer uit na een wandeling in het bos. Gelukkig hebben wij 5 tips om je schoenen schoon te houden in de winter .

1. Was je veters

Ook de veters van je heren sneakers kunnen aardig vuil worden. Je veters kan je het beste met de hand in een lauw sopje wassen. Het plastic uiteinde van de veter is niet bestand tegen de wasmachine. Nieuwe veters aanschaffen is een stuk goedkoper dan nieuwe heren sneakers. Het kan dan soms ook verstandig zijn om nieuwe veters te kopen als je de veters niet meer schoon krijgt in plaats van te gaan voor een nieuw paar schoenen.

2. Let op het materiaal van je schoenen

Elk materiaal vraagt een andere manier van onderhoud. Leer poets je met schoencrème of wax, zodat het soepel blijft en de kleur behoudt. Suède schoenen kan je niet poetsen, maar vlekken op dit materiaal kan je wegpoetsen met een speciaal gummetje. Canvas sneakers maak je met een borsteltje schoon in een sopje.

3. Wees voorzichtig met zon

In de winter zijn er naast de grijze dagen, ook vaak nog genoeg dagen met zonneschijn. Om te voorkomen dat je schoenen verkleuren kan je ze het beste op een donkere plek neerzetten. Plaats bijvoorbeeld een schoenenrek in een kast.

4. Speciale aandacht voor witte schoenen

Die mooie witte schoenen kan je in de winter ook aan. Naast allerlei speciale middeltjes kan je je witte schoenen ook eenvoudig schoon krijgen met tandpasta of een mengsel van zuiveringszout en azijn.

5. Bescherm je schoenen met spray

Voor het onderhoud is, naast het poetsen van je schoenen, ook het sprayen van je schoenen belangrijk. Bij winkels als Sasha Shoes kun je vaak goede sprays kopen. Met zo’n water- en vuilafstotende spray zorg je ervoor dat je schoenen minder snel vochtig worden en minder vuil. Check van tevoren even het materiaal van je schoenen. De spray die je nodig hebt, is afhankelijk van het soort materiaal van je schoenen. Als je vlekken op je schoenen krijgt, is het vervolgens ook makkelijker om ze er weer af te krijgen.

Zo kunnen ook jouw nieuwe schoenen de winter trotseren.

0