Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 tips die jou helpen bij relatietwijfels

Als je een relatie hebt waarin je gelukkig bent, dan bof je enorm. Bij lang niet iedereen is dit namelijk het geval. Een en ander is ook afhankelijk in welke mate jullie een relatie hebben. Is het een relatie die een beetje ‘los-vast’ is, en waarin jullie beide twijfelen? Of is het een vaste relatie? In het eerste geval zal het snel duidelijk zijn en hebben jullie het er waarschijnlijk ook al wel eens over gehad. In het laatste geval kunnen relatietwijfels enorm in de weg staan van je gemoedstoestand. Vooral als je partner ervan uitgaat dat jullie relatie wel lekker loopt. Hierbij daarom 5 tips die je kunnen helpen als je last van relatietwijfels hebt.

1. Wat bindt jullie?

Ik ben aan het twijfelen over mijn relatie en kan eigenlijk niet eens opnoemen wat ons eigenlijk bindt. Dit overkomt veel mensen. In drukke levens loop je regelmatig langs elkaar heen en verlies je uit het oog waarom jullie een relatie hebben. Ga dus na of jullie nog wel dezelfde interesses hebben, of dat jullie levens eigenlijk niet meer overeenkomen.

2. Maak een lijstje

Eigenlijk is dit verschrikkelijk cliché, maar in navolging van het vorige punt moet je eens een lijstje maken. Schrijven helpt namelijk om je gedachten te ordenen en helder te denken. Maak lijstje over jullie beide interesses, maar ook alle positieve en negatieve punten van zowel jezelf als van je partner.

3. Vraag je af of je nog wel uit liefde bij je partner bent

In het begin is alles nog mooi, maar verliefdheid zal verdwijnen. Vraag je zelf eerlijk af of je nog steeds uit liefde bij je partner bent of juist om het huis dat jullie samen gekocht hebben, problemen die je met haar familie gaat krijgen bij beëindiging van een relatie of om eventuele kinderen. Het spreekt voor zich, dat als je andere dingen opnoemt dan liefde, dat het twijfelen aan een relatie terecht is.

4. Mis je je partner?

Wat als je partner er een tijdje niet is, vraag je dan eens af of je hem of haar ook zult missen. En het gaat dan niet om het missen een partner, maar om het missen van jouw partner. Daar zit namelijk nogal een verschil in. Als je tot de conclusie komt dat je je partner niet zult missen, dan is twijfelen over mijn relatie wederom terecht.

5. Verbreek de relatie

Als je blijft twijfelen en je ziet geen enkele uitweg meer voor je relatie, schroom dan niet en trek de stoute schoenen aan. Het is uiteraard niet leuk, maar beter opgelucht zijn, dan in een relatie blijven en constant te blijven twijfelen.

0