Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

5 dingen die je kunt doen in quarantaine

Posted on

Wie had dit nu ooit gedacht? Een virus dat zich zo snel verspreid over de hele wereld en in no time ook Nederland bereikt. Het coronavirus kan heel wat mensen besmetten, en om dit tegen te gaan heeft men beslist enkele maatregelen te nemen. Horeca, scholen en sportclubs gaan dicht. Velen onder ons zijn dus genoodzaakt thuis te blijven, om anderen niet te besmetten of om zelf niet besmet te raken. Maar wat doe je zoal de hele dag? We sommen enkele originele, maar ook iets minder originele mogelijkheden voor je op.

Dingen om te doen als je in quarantaine zit

Heerlijk Netflixen

Ben je op zoek naar dingen om te doen als je in quarantaine zit? Dan is Netflix waarschijnlijk het eerste waaraan je denkt. Heel erg origineel is het misschien niet, maar wel erg leuk. Je kan eindelijk die ene serie uitkijken waar je maanden geleden mee begonnen was, maar nooit de tijd voor vond om af te ronden. Je hebt vast ook nog enkele andere series op jouw lijstje staan die je erg graag eens wil bekijken, maar ook hier de tijd niet voor vond. Dan is het nu het ultieme moment om dit lijstje erbij te nemen. Wissel af en toe ook eens af met een leuke actiefilm of documentaire. Is je vriendin erbij? Maak het dan extra gezellig. Zet twee wijntjes klaar, maak zelf popcorn en ga heerlijk naast elkaar in de bank zitten.

corona netflix

Holiday vibes

Misschien ben je wel genoodzaakt jouw vakantie te annuleren, nu je in quarantaine zit, maar dat wil niet zeggen dat je niet mag nadenken over een volgende reis. Dit is het ultieme moment om heel het internet af te schuimen naar goedkope vliegtickets en hotelaanbiedingen.

Wees creatief

Er zijn heel wat dingen die je kunt doen als je in quarantaine zit, zolang je maar creatief bent. Dit kan je ook best letterlijk nemen. Ben je handig aangelegd? Knap dan zelf enkele klusjes thuis op. Kijk een tutorial om wat bij te leren. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk Thais leren koken, zelf je auto opknappen, een kamer in het huis opnieuw schilderen of met fotografie starten.

Homemade proeverij

Je hoeft niet noodzakelijk ergens heen te gaan om een gezellige avond met je vriendin of je huisgenoot te hebben. Zelf kan je er ook een organiseren. Verzamel enkele lekkere speciaalbieren, heerlijke wijnen of oude whiskey’s, snijd wat kaasjes, en geniet ten volle van je eigen proeverij.

Stay in shape

Het is erg belangrijk om te blijven bewegen. Dit kan je ook van thuis uit. Het is niet alleen heel wat goedkoper dan een bezoek aan de sportschool, het is vandaag de dag ook noodzakelijk. In beweging blijven kan je doen met behulp van enkele gratis fitness apps. Heb je thuis een hometrainer, gewichten of een yogamatje, dan kan je hiervan gebruik maken. Ook zonder hulpmiddelen kan je je prima actief bezighouden.

dingen om te doen als je in quarantaine zit

Zo zie je maar, er zijn al zeker 5 dingen die je kunt doen als je in quarantaine zit. Met een beetje creativiteit zijn er ongetwijfeld nog andere activiteiten waar je zelf aan denkt. Maak van deze weken gebruik om oude klusjes af te werken of met activiteiten te starten waar je normaal geen tijd voor hebt.

3