Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

4 kledingtips voor een bruiloft

De bruiloft van je beste vriend is één van de belangrijkste momenten in je leven. Het is een heuglijke dag waarop flink gefeest mag worden, maar dan wel in stijl. Vroeger was de dresscode altijd ‘formeel’ en moest je je ‘beste’ of ‘zondagse’ pak en schoenen aantrekken. Die tijd is voorbij, maar dat wil niet zeggen dat sneakers. Wij zochten voor jou een aantal fashion rules op. De van Bommel schoenen en gespen zijn een mooi voorbeeld als het gaat om een paar stijlvolle schoenen voor het huwelijk van je beste vriend.

De klassieke veterschoen doet het nog altijd goed

Je kunt het als ouderwets bestempelen, maar dat is de veterschoen absoluut niet. Kies voor een iets zwaarder model of een ontwerp met stiksels dat er wat stoerder uitziet. Of wat dacht je van brogues? Ook dat kan best wel voor een bruiloft. En pin je vooral niet vast op de kleur zwart. Bruin en grijs zijn even stijlvol.

Kies voor de extra touch van een gesp

Minder traditioneel zijn schoenen met gespen. Twee gespen is stoerder dan één en ook zeker geschikt voor bruiloften. Gespschoenen zijn prachtig in suède, terwijl veterschoenen mooier zijn in leer. De ideale schoen voor een bruiloft: een mooie gespschoen in zwart suède.

Wat met de bootie?

Voor wat minder formele bruiloften is een bootie ook een prima keuze. Zeker in de winter of in de tussenseizoenen. Ga echter niet voor een bootie met een zware zool, want deze lijken al gauw op stapschoenen. Ook een volledig platte zool kan alleen bij onconventionele bruiloften. Voor de klassieke look kies je voor leer, ook bij booties.

Een riem die past bij je outfit

Match, als je wilt, je riem met je schoenen. Floris van Bommel riemen bestaan in veel verschillende uitvoeringen. Kies een discrete uitvoering of juist een heel opvallend ontwerp dat bij je das of je bril past. Of ga voor een riem in snake- of croco-motief, ideaal voor de bruiloft van je beste vriend.

0