Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

3 x mountainbiken met vrienden in de Ardennen

Posted on

Met het heuvelachtige landschap en de vele hoogtemeters die je kan maken is mountainbiken in de Ardennen een van de beste manieren om deze regio in Wallonië te verkennen. Omdat het aanbod aan mountainbike trails zo groot is hebben we drie routes voor je op een rijtje gezet die je een leuk weekendje mountainbiken met vrienden in de Ardennen moet bezorgen.

Mountainbiken in de Ardennen

Houffalize

Houffalize is misschien wel de beste locaties om met vrienden mountainbike in de Ardennen. Het stadje is omgeven met heel wat rotsen en hellingen die bij momenten erg steil zijn. Net dit alles zorgt ervoor dat dit het perfecte reliëf is voor een uitdagende mountainbiketocht. Houffalize telt maar liefst zes routes die starten vanuit het centrum en perfect zijn aangeduid. Alles goed voor zo’n 170 kilometer mountainbikeplezier. Als afwisseling kun je een bezoek brengen aan de brouwerij Achouffe, waar het gekende Le Chouffe bier wordt gebrouwen. Wil je naast bijleren over het brouwproces ook het bier proeven, dan boek je best op voorhand een rondleiding.

Vielsalm

Met La Baraque de Fraiture (652 meter) als hoogste punt hoeven we je niet meer te vertellen dat deze streek over heel wat hoogtemeters beschikt. Het land van Salmdal, met in het bijzonder Vielsalm, is dan ook een populaire keuze voor wie wil gaan mountainbiken met vrienden in de Ardennen. Vanuit Vielsalm vertrekken er vier routes in totaal goed voor zo’n 120 kilometer fietsplezier. Deze routes brengen je doorheen de eindeloze naaldbossen en langs de mooiste vergezichten. Ook hier is de Achouffe brouwerij niet veraf gelegen voor een dagje rust. Ook kan je de blauwe-leisteenmijn van Recht bezoeken of de watervallen van Coo.

Theux

Theux staat bekend als de regio van de bronnen en is met zijn drie mountainbike routes een goede locatie voor wie een weekend met vrienden mountainbike in de Ardennen wil. De drie routes starten aan het kasteel van Franchimont en hebben een totale afstand van 112 kilometer. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan zijn er in het nabijgelegen Spa nog eens zes extra routes goed voor iets meer dan 100 kilometer. De ruines van het kasteel van Franchimont zijn niet alleen een goede startplaats voor de mountainbikeritten met je vrienden, maar is ook een belangrijke bezienswaardigheid in de regio. Ook de bronnen van de Ninglinspo zijn een bezoek waard.

0