Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

3 tips voor een bar in huis!

Tegenwoordig zie je het steeds meer: een bar in huis. Waarom zou je dat eigenlijk doen en wat zijn de voordelen ervan? Als je een hele week hard hebt gewerkt, is er niks lekkerder dan even ontspannen met je vrienden onder het genot van een drankje. Alleen vanavond kan het niet, want je partner heeft net afgesproken om met haar vrienden een Harry Potter-marathon te houden. In dit artikel geven we een aantal tips voor het maken van een bar in huis.

1.Kies de juiste ruimte

Het allerbelangrijkste van een bar in huis, is het kiezen van de geschikte ruimte. Wordt het de oude schuur of toch een soort bar in combinatie met de keuken? Heb je nog een ruimte over in je huis of wil je liever een andere ruimte herorganiseren? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen want uiteindelijk is het de bedoeling dat je in deze ruimte veel tijd gaat doorbrengen.

2. Zorg ervoor dat de bar functioneel is

Ik hoor je al denken: een bar in huis, hoe kan dat nou functioneel zijn? Nou, gebruik de bar bijvoorbeeld als eettafel. Als je zuinig bent op de ruimte in je huis, is een bar veel handiger dan zo’n grote eettafel. Naast de vele uurtjes die jij aan de bar met je vrienden wil gaan doorbrengen, kan een bar voor nog veel meer gebruikt worden. Zo kun je de bar bijvoorbeeld ook als werkplek gebruiken als je een dag thuis mag werken en kan je er ’s ochtends of ’s avonds de krant nog even doorlezen met een kop koffie.

3. Dit moet jouw bar sowieso hebben

Bier(glazen), wijn(glazen), oplaadpunten dichtbij en een televisie zijn elementenwaar iedereen wel aan denkt bij het maken van een bar. Toch vergeten vaak een van de belangrijkste dingen: de raamdecoratie. Als jij aan het werk bent aan de bar, is er niks irritanter dan de reflecterende lichtinval op het beeldscherm van je laptop. Voorkom dit met de juiste raamdecoratie! Een roljaloezie en rolgordijnen op maat zijn bijvoorbeeld een perfecte oplossing. Met deze raambekleding bepaal je zelf hoeveel licht er in de ruimte komt. Jij kiest zelf welke type rolgordijn je neemt: wil je een verduisterend rolgordijn die de hele ruimte verduistert of kies je juist voor een semi-transparant rolgordijn waardoor er nog wel licht wordt doorgelaten?  

0