Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Bereid je alvast voor op het komende bbq-seizoen

Zo langzamerhand kun je al genieten van de eerste lenteachtige dagen. Dat is het teken dat de volle lente spoedig aanbreek, met vervolgens een heerlijke zomer. Maar dat houdt ook in: het bbq-seizoen is weer begonnen! Niet is zo lekker als bbq-en in de zomer met familie of vrienden en tot in de late uurtjes buiten zitten terwijl de bbq nog na smeult. Maar dat het bbq-seizoen weer is begonnen houdt ook in dat je de nodige voorbereidingen moet doen. Heb je na de vorige zomer je bbq gewoon weggezet? Dan zul je helemaal veel werk hebben aan het nodige bbq onderhoud.

Reinigen van de bbq

Je kunt natuurlijk vrolijk roepen: ‘het bbq-seizoen is weer begonnen!’, maar dat betekent ook dat je aan de slag moet met het minst leuke klusje, namelijk het schoonmaken van de bbq. Als je slim bent geweest heb je je bbq na het einde van het vorige seizoen reeds goed schoongemaakt en veilig weggezet. Maar de praktijk wijst uit dat dit toch vaak niet het geval is. Er komt altijd weer wat tussen of je hebt er geen zin in, dus dan moet je het nu doen. Het rooster van een bbq op kolen moet je volledig met een staalborstel bewerken en ook de bak waar de kolen inkomt moet je ook even afspoelen, desnoods met een hogedrukreiniger. Heb je een gasbarbecue? Check dan toch even de gasslang. Deze mag niet poreus zijn en zul je ongeveer om de vier jaar moeten vernieuwen. Als het schoonmaken achter de rug is heb je het ergste al gehad en staat je bbq weer te blinken op het terras. 

Voorraad aanvullen

Nee, niet direct al de voorraad vlees, al mag dat wel als je vriezer groot genoeg is. Het gaat om de voorraad kolen en hout voor een bbq op kolen of nieuwe gasflessen voor de gasbarbecue. Is de voorraad vorig seizoen aardig geslonken en heb je niet aangevuld? Dan is het tijd om dat nu te doen. Doe dat ook, want je zult niet de enige zijn die gaat bbq-en in de zomer. Zo zal bij warm weer de kolen in een mum van tijd uitverkocht zijn bij de lokale supermarkt. Check gelijk ook even of je nog nood hebt aan hulpmiddelen, zoals een nieuwe bbq-tang of een thermometer. 

bbq-en in de zomer

Plannen

Nu je alles hebt, komt het plannen. Verjaardagen, jubilea of andere bijzondere dagen zijn altijd een leuke gelegenheid om een bbq te plannen. Maar je hoeft natuurlijk niet altijd te plannen. Soms is het veel leuker om bij mooi weer spontaan de bbq te pakken en familie en vrienden te bellen.

0